Pustiirea Cetatii Gaza

Pe 7 Noiembrie 2023 avea loc cel mai ingrozitor masacru al civililor evrei de la al doilea razboi mondial incoace. Efectuat prin surprindere de catre palestinienii (organizatia terorista HAMAS, sprijinita de populatia palestiniana) din regiunea Gaza. Atrocitati greu de imaginat intr-o lume civilizata, moderna. Si cum era de asteptat, Israel a pornit vanatoarea impotriva acestor fiare. Si a constatat cu stupoare ca toata reginea Gaza este strabatuta de tuneluri ale terorii, conectate la mai toate institutiile publice importante, care nu ar fi constituit tinta nici unei armate adverse, aderente la regulile si legile internationale in ce priveste conflictele armate dintre doua sau mai multe tari.

Desigur ca a urmat o inflamare globala a tuturor statelor potrivnice Israelului, insa cumva neasteptat, Statele Unite, aliat traditional al Israelului, a inceput sa joace la doua capete si apoi sa sfarseasca prin a fi pe fata ostil Israelului. Caruia ii cere incetarea interventiei in Gaza, chiar daca Israelul nu si-a obtinut inca victoria necesara.

Vor reusi Statele Unite sa impuna o pace fortata, in favoarea palestinienilor? Poate ca da, poate ca nu. Noi stim din Cuvantul lui Dumnezeu ca popoare si cetati au fost nimicite pentru mai putin decat s-a intamplat in ziua de 7 noiembrie. Cat de putin? Pai cam ce face acum Hezbolah la granita de Nord a lui Israel (de fapt, Iran prin proxy-urile lui). Sau ce facea Saddam Husein al Iraqului (ca sa dam exemple contemporane). Iata ce zice proorocul Tefania in Biblie, in cartea cu acelasi nume, de la capitolul 2, versetul 4:

"4 Căci Gaza va fi părăsită, Ascalonul va fi pustiit, poporul din Asdod va fi izgonit ziua nămiaza mare şi Ecronul va fi smuls din rădăcini. 

5 Vai de locuitorii de pe malurile mării, vai de neamul cheretiţilor! Aşa a vorbit Domnul împotriva ta, Canaane, ţara filistenilor: ‘Te voi nimici şi nu vei mai avea locuitori! 

6 Malurile mării vor ajunge izlazuri de păşunat, locuinţe pentru păstori şi târle de oi. 

7 Malurile acestea vor fi pentru rămăşiţele casei lui Iuda; acolo vor paşte; se vor odihni seara în casele Ascalonului, căci Domnul, Dumnezeul lor, nu-i va uita şi va aduce înapoi pe prinşii lor de război."

Haideti sa lasam cetatea Gaza la final si sa ne ocupam pe rand de celelalte, sa vedem ce s-a intamplat cu ele.

Ascalon(Ashkelon)

Vechiul oras cu port la mare, Ascalon, a fost distrus in 1270 si ruinele lui se afla la sud-vestul marginii modernului oras israelian numit Ashkelon. 


 
Orasul israelian Ashkelon

Asdod(Ashdod)

Din Asdod au ramas de asemenea doar ruinele, care impart locatia cu satul palestinian Isdud, infiintat mai tarziu si actualmente parasit. Ambele sunt pozitionate la cativa kilometri de orasul israelian modern, numit Asdod 


 
Orasul Israelian Ashdod

Ecron(Ekron)

Si din Ecron au ramas doar ruinele, o mica parte restaurata poate fi vazuta in chibutul iraelian Revadim, pe baza de programare in prealabil. 


 

Gaza

Astazi regiunea Gaza cuprinde mai multe orase palestiniene, printre care si orasul Gaza, care sufera distrugeri cauzate de bombardamentele israeliene. Momentan, pare inca departe de starea profetita in Biblie, dar totusi, mai aproape ca oricand sa devina realitate. 


 
Am ales imaginea asta pentru a ilustra ca nu este inca vorba de pustiire

La final

Indiferent de opozitia globala si de actiunile instrumentate de Statele Unite impotriva Israelului, Gaza va deveni teritoriu israelian. Pentru ca Israel are de partea lui singura Entitate din Univers care isi tine absolut toate promisiunile facute, fara gres. Pe Dumnezeu Cel Atotputernic, Creator al Cerurilor si Pamantului cu tot ce este pe el.

Comments

Popular posts from this blog

Noua harta a Europei

Noul normal - viata intr-o zona activa seismic

Bring the Land of the Bible to your doorstep!

The subscription box that follows in the footsteps of Jesus, delivering the best artisanal food, crafts, and content from across the Holy Land straight to your door.

Join us on a journey that brings the Land of the Bible, it's people and it's history to life while supporting the people who call Israel home.

Get Started

Total Pageviews