Interviul Tucker-Putin - doua elemente de interes pentru Crestinii Protestanti

 In cam toata presa internationala, interviul a fost catalogat ca banal, sub asteptari, cu inexactitati si fara elemente incendiare. Personal, dincolo de portiunea de inceput, folosita ca justificare istorica, consider ca interviul este de fapt raportul lui Putin catre Clica Mondiala, in care se straduieste sa lamureasca neintelegeri aparute pe parcurs, si sa ofere asigurari ca are situatia sub control si ca ramane dedicat directiei trasate de catre Clica. Si daca a fost nevoie de un asemenea raport, probabil ca exista nemultumiri in "Cercurile Superioare" cu privire la prestatia lui Putin. Probabil ca se doreste un lider mai tanar si mai agresiv pentru ca Clica da semne de nerabdare, e nemultumita cu viteza de desfasurare a evenimantelor.Sunt doua momente in discutie care prezinta interes pentru Crestinii Protestanti:


1. De ceva vreme, pe anumite retele sociale circula zvonuri ca Putin poarta un razboi sfant impotriva depravarii Occidentului, zvonuri care au mare priza la paturile de jos ale societatii, mai ales in cultele Catolic si Ortodox (si voi explica mai tarziu de ce [in principal] doar acestea). Zvonuri care incep sa se multiplice in ciuda persiflarii lor in Mass-Media si care incep sa produca ingrijorare in paturile mai inalte ale societatii occidentale. Si Putin desigur, nu este strain de asta. 


La intrebarea pe care i-o adreseaza Tucker, daca vede o implicare supranaturala a lui Dumnezeu in evenimentele ce au loc in toata lumea in ultima vreme, acesta neaga, spunand ca nu crede asta, ca toate sunt determinate de actiunile oamenilor in cadrul propriilor lor legi. Nulificand de asemenea toata pledoaria privitoare la credinciosia poporului rus si in special, la pozitia lui ca presedinte crestin, fata de subiect. Si noi crestinii am zice, "avand o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea". In acelasi timp, Putin se dezice de asa-zisa campanie cruciata impotriva Vestului decadent, linistind Clica Mondiala, asigurandu-i ca asta nu va mai fi o problema pe viitor - lucrul asta luase o amploare destul de mare in SUA, dar si pe plaiurile noastre mioritice. Desigur, asta nu a fost niciodata cazul cu Crestinii Protestanti, mai bine pregatiti in studiul Cuvantului lui Dumnezeu, unde presedintele rus si Rusia insasi sunt prezentati ca initiatori ai unor actiuni impotriva Israelului si a armatelor lui Dumnezeu. Si mai exact, in primul caz, in cartea lui Ezechiel, capitolul 38, Gog (presedintele Rusiei) este tinta miniei lui Dumnezeu care se va ocupa in special de pedepsirea lui, laolalta cu Rusia si toate armatele aliate lor in lupta impotriva Israelului. In al doilea caz, in Apocalipsa, Rusia este mentionatata din nou ca lider al trupelor oamenilor care se ridica pentru ultima data impotriva lui Dumnezeu, la batalia de la Armaghedon. Deci in ambele cazuri, Rusia este capul rautatilor si este suficient pentru un crestin practicant, care studiaza Biblia, sa se tina la distanta de Putin (despre care nu pretindem ca ar fi Gog, dar exercitam prudenta) si de Rusia. Si asta este suficient ca sa ne disculpe complet. Oricata dreptate ar avea Putin (acolo unde are), noi ne distantam de el. Desigur, spre deosebire de Putin, care, refuzand sa vada o eventuala pedeapsa din partea lui Dumnezeu in ce priveste prabusirea unor imperii de-a lungul istoriei, se distanteaza de Cuvantul lui Dumnezeu, noi chiar credem ca mersul lumii se desfasoara in concordanta cu Voia si Planul lui Dumnezeu si ca profetiile Lui continua sa se implineasca fara eroare. Si apoi, avem o trista experienta cu regimul comunist impus de rusi Romaniei, in care cultele crestine neoprotestante au fost vanate si asuprite in mod activ, in ciuda intelegerii cu SUA in privinta "Clauzei Natiunii celei mai favorizate". Si stim si ce sufereau sinonimii nostri din Rusia - Putin nu se sfieste sa minta aici.


2. Imediat dupa asta, Putin vorbeste (ca raspuns la o intrebare a lui Tucker) generic despre avansurile in genetica si I.A., in ce priveste dezvoltarea super-soldatului modern, cercetari pe care nimeni nu le poate opri. In opinia mea, Putin semnaleaza CLicii ca nu se mai opune terapiei de gene administrata poporului rus (ne aducem aminte ca in pandemie, rusii au dezvoltat vaccin pe baza de virus mort si nu cu mRNA) si chiar e dispus sa participe in cercetarile de interfatare digitala a creierului uman. Desigur, nu spune toate astea, dar recunoaste ca exista astfel de cercetari peste tot, ca toata lumea le efectueaza si ca nu pot fi oprite. 


Si acest punct este extrem de important pentru Crestinii Protestanti. In vechime, datorita amestecului ingerilor decazuti, aproape toata lumea si regnul animal erau complet alterati genetic, sigurii oameni cu ADN original fiind doar Noe, sotia lui si cei trei fii ai lor. Asa ca Dumnezeu a trebuit sa intevina si sa reporneasca totul din nou. Nu voi continua cu detaliile, desi este extrem de captivant, va asigur. Dumnezeu ne spune ca in vremea din urma, va fi ca pe timpul lui Noe, atat in ce priveste activitatile, cat si gradul de infestare genetica. Sa ai o asa confirmare din partea lui Putin, lider al unei superputeri mondiale, adaugat la vocile care se fac deja auzite in lumea Occidentala, nu este de ici, de colea. Avem deja clonari de animale, produse vegetale modificate genetic, terapii de geme aplicate la oameni. Plus, la cateva zile de la interviu, Putin anunta disponibilitatea in curand a unor vaccinuri anti-cancer, personalizabile, si desigur, bazate pe ARNm. Intarindu-si prin fapte, semnalele emise in interviul cu Tucker. Quot erat demonstrandum?


Este Putin in continuare relevant pentru Clica Mondiala, sau trebuie inlocuit? Am raspunde cu inca o intrebare. Este Putin Gog? In opinia mea este prea batran ca sa fie in fruntea armatei ruse si prea calculat ca sa fie impulsiv. Dar oricand putem fi surprinsi, nu-i asa?


P.S. Sunt ferm convins ca aceasta este de fapt esenta "raportului" lui Putin si faptul ca s-a straduit sa afirme si apoi sa confirme prin fapte implicarea totala, indica faptul ca Putin a stiut ca amenintarea este reala si mai ales, implacabila.




Comments

Popular posts from this blog

Noua harta a Europei

Noul normal - viata intr-o zona activa seismic

Bring the Land of the Bible to your doorstep!

The subscription box that follows in the footsteps of Jesus, delivering the best artisanal food, crafts, and content from across the Holy Land straight to your door.

Join us on a journey that brings the Land of the Bible, it's people and it's history to life while supporting the people who call Israel home.

Get Started

Total Pageviews